21-01-2020: Jan van Stratum heeft gisteren zijn nieuwe tweedehandse Edge ingevlogen.

Hij heeft de vleugel voorzien van winglets, zodat hij fijner meskant kan vliegen.

Het toestel is voorzien van een 9cc tweetact ipv een 6,5cc

11-10-2020: Gisterenavond hebben we onze jaarlijkse nieuwjaarsbijeenkomst weer gehouden. Het was er dit keer zo druk dat niet iedereen in ons clubhuis kon. Maar de evenementen commissie had hierin voorzien door ook buiten de boel gezellig aan te kleden, inclusief verwarming middels een open houtvuur. Het was weer een geslaagde avond met de nodige hapjes en drankjes zodat rond de klok van 22.30 uur iedereen tevreden huiswaarts keerde. Een bedankje aan de evenementen commissie is hier zeker op zijn plaats: BRAVO!!

01-12-2019: Wilfred heeft gisteren met succes zijn nieuwste aanwinst ingevlogen. Het is een Havard met een drie cilinder ster motor. Alleen het geluid van de motor is al een belevenis. Het landen is nog even wat oefenen omdat er geen flaps aan zitten zodat hij met een gewicht van bijna 6 kilo vrij snel moet  binnenkomen.

22-10-2019: Mede dank zij het mooie najaarsweer was het vanmiddag een uitgelezen dag om te oefenen. Maar liefst drie aspirant vliegers en hun instructeur waren tegelijkertijd bezig te oefenen.    

26-09-2019: Wilfred heeft via marktplaats nog een  X-tra 2x2 weten te bemachtigen. Tijdens zijn tweede vlucht sloeg zijn motor af omdat de overdruk en vulnippel van de tank die achter de prop zaten naar voren waren gekomen en afgehakt werden door de prop. Na nog een aantal vluchten bleek de overdrukslang bij de uitlaat gesmolten te zijn vanwege de warmte. Nu lijkt alles in orde en kan hij hopelijk gaan genieten van de fijne vlieg eigenschappen van dit toestel.

09-09-2019: Jan Thomassen heeft een nieuw toestel aangeschaft om te lessen. Het is een ARF van Staufenbiel, de We Can Fly. Het oefenen gaat perfect en een solovlucht zit er aan te komen.

 28-08-2019: Jos de Laat heeft gisteren avond een lichtshow gegeven met zijn "blinde uil" Het is een prachtig gezicht met zijn geheel doorlichtte vleugel. Omdat hij toch zijn camera bij had om een filmpje te maken van Christ zijn para heeft Wilfred kans gezien om daar een paar mooie foto's mee te schieten.Voor het filmpje van Christ zijn para klik hier

28-08-2019: Jan Thomassen heeft de Wayfarer van Christ van Gerven overgenomen en voorzien van een elektromotor. De Wafarer is een klassiek model van Svenson waar menigeen van onze club mee heeft gevlogen.

18-08-2019: De weergoden voorspelden niet veel goeds dus hadden we besloten om onze party tenten maar op te zetten voor onze jaarlijkse BBQ. Dat het opzetten van tenten een puzzel is bleek ook nu weer, maar dankzij de coördinatie van Jeroen is het uiteindelijk toch goed gekomen! Nadat de 28 deelnemers aan hun feest maaltje waren begonnen was de stemming zoals gewoonlijk ook weer optimaal. Dat de party tenten geen overbodige luxe was bleek halverwege de middag toen de weergoden besloten om de kraan vol open te zetten. Nadat onze meester bakker Henk het laatste stukje vlees had gebakken was het intussen 21.00 uur geworden. Met dank aan de evenementen commissie die de zaak weer prima geregeld hadden, er was zelfs aan een toilet voor de dames geregeld keerde iedereen na een kopje koffie weer tevreden  huiswaarts.

10-07-2019: Vanmiddag heeft Willie van de Elsen de Mustang van Jos de laat ingevlogen. Na het opstijgen moest er alleen wat "up" getrimd worden  en vloog hij als een scheermes. Ook bij het uitklappen van de flaps bleef hij keurig recht vliegen. Verder moet er nog wat expo op het hoogte roer gezet worden omdat hij in het midden gebied wat gevoelig was op zijn hoogteroer. Ook de motor was meer dan krachtig genoeg, hij vloog met half gas al perfect. Voor een filmpje van de landing klik hier

Foto's met dank aan Henk v/d Heijden.

05-07-2019: Gerrie van Oss uit Maren-Kessel heeft na een afwezigheid van 20 jaar het modelvliegen weer opnieuw opgepakt. Gerrie was toen hij stopte net zover dat hij solo kon vliegen dus met een paar lessen zal hij vermoedelijk weer snel op zijn oude niveau zijn.

03-07-2019: Gisterenavond is al weer de laatste clubzweefwedstrijd van dit seizoen gevlogen. Even was er twijfel of het wel door moest gaan vanwege de "straffe" wind, maar werd toch besloten om het maar te doen. Het aantal deelnemers was minimaal maar de sfeer was weer maximaal. De uitslagen volgen deze week.

Voor slide show klik op een foto

22-06-2019: Jhon verscheen vandaag op het veld met zijn nieuwe aanwinst. Het is een F16 van Freewing die is uitgerust met een turbine van 90 mm. De spanwijdte is 1023 mm, lengte 1522 mm gewicht 3550 gram. Het model is verder uitgerust met alle verlichting en een schitterend landingsgestel, zelfs de uitlaat is voorzien van een afterburn met behulp van een ring van rode ledjes.

22-06-2019: Vandaag hebben we al weer de laatste chuck wedstrijd van het seizoen gevlogen. Ook hebben we de afgelaste wedstrijd van twee weken geleden ingehaald. Door het mooie weer zijn er flink wat verschuivingen in het eindklassement, met name Jos de Laat heeft een sprong van de zevende naar de derde plaats gemaakt! Voor verdere uitslag en tijden zie stand chuck

17-06-2019: Eindelijk was het dan zover dat de triple thermiek van Jos de Laat een drietal perfecte vluchten heeft gemaakt. De eerdere twee pogingen waren een totale mislukking, bij de eerste poging gingen de vleugels los met als gevolg een gebroken romp. De tweede ging ook mis omdat nu duidelijk werd dat de axiale borging van de vleugels niet sterk genoeg was en ook weer los gingen.

09-06-2019: Christ vliegt met zijn para voorzien van de Brabantse vlag. 

26-05-2019: De tweede chuck wedstrijd heeft de nodige verschuivingen in het klassement opgeleverd. De eerste plaats is door Peter Gordijn overgenomen met een minimaal verschil. Zie stand chuck

Verder in de middag heeft Christ een uur zitten zweten omdat zijn grote Para in een thermiekbel terecht kwam en steeds maar hoger ging.

Jong geleerd is oud gedaan
Jong geleerd is oud gedaan

22-05-2019: Volop activiteit op het veld vandaag er was volop thermiek zodat de zwevers onder ons hun hartje op konden halen. Wil van Berkel had zijn kleinzoon bij om hem kennis te laten maken met het modelvliegen. Sadi was dit keer de pechvogel en verloor zijn vliegtuig. Voor details zie ledenpagina. 

15-05-2019: De tweede zomeravond zweef is gisterenavond ondanks de straffe wind goed verlopen. Op een pechvogel na (de zwever van Edwin was al stuk bij het uitpakken) kon iedereen tevreden huiswaarts keren. Voor uitslag zie stand clubzweef

11-05-2019: De eerste chuck wedstrijd is vandaag gevlogen met een paar extreem lange vluchten van Gerard.

De eerste vlucht eindigde in een tijd van 61,95. Tot zover was hij zichtbaar, waar de vlucht geëindigd is zal altijd een raadsel blijven. Voor de volledige uitslag zie: stand chuck. 

03-04-2019: Vanmiddag heeft Grad samen met Willie zijn Lockheed Super Electra 14 voor het eerst op ons veld gevlogen.Het waren twee perfecte vluchten waarvan de laatste landing iets te hard was waardoor het landingsgestel los kwam te zitten. Hier zal Grad nog wat technische verbeteringen aan moeten brengen om het geheel wat sterker te maken. Enige gegevens van het toestel: spanwijdte 2,5 meter; Gewicht 11kg; Schaal 1:8;  aandrijving 2x elektro motor 5045 500Kv; 2x regelaar 60A; 2x driebladsprop 14x7; 2x Lipo accu 6cellen 6000Mha. Het toestel is destijds gebouwd door Jan van Dommelen in opdracht van Phantasy in Bleu. Grad heeft hem over genomen en voorzien van elektro motoren en flaps.

31-03-2019: Sadi heeft vandaag de Sukoi van Henk Voorvelt ingevlogen. Het is een model van Sebart met een AXA motor 4130/16  385 Kv die door een accu van 6 cellen wordt aangedreven.

22-03-2019: Christ heeft vandaag zijn tweede Big Lift ingevlogen. Zijn eerste was een paar weken geleden gecrasht, waarschijnlijk door een defecte accu. Na wat aanpassingen ( het landingsgestel stond te ver naar voren) en zo nog wat kleinigheden heeft hij weer naar hartenlust kunnen slepen.

25-02-2019: Afgelopen zondag heeft Peter Gordijn een nieuw toestelletje van Henk van de Heijden ingevlogen. Het is een schuimmodel dat verdacht veel lijkt op de Wind van Sebart. Echter de spanwijdte is maar 95 cm. Het toestel wordt aangedreven door een elektro motor van 1280 Kv met een prop van 9x6. Totaal gewicht bedraagt 800 gram inclusief een Lipo van 3 cellen. 

Ook de derde buizerd is op ons veld neergestreken, hij luisterde naar de zender van Jos de Laat.

16-02-2019: Wakker geworden door het mooie lenteweer waren er vandaag maar liefst 17 vliegers/toeschouwers naar het veld getogen. Onze voorzitter heeft zijn nieuwe Sabre met succes ingevlogen. Mooi toestel met een al even mooi geluid, geproduceerd door een 12 blads fan van 80mm.

14-02-2019: Jan Thomassen heeft vanmiddag onder ideale weersomstandigheden zijn eerste landingen gemaakt. Hij en zijn instructeur Christ waren zo blij dat ze het vliegtuig vergaten  en dat pardoes tegen de grasmaaier lieten lopen, gelukkig zonder schade.

01-02-2019: Eindelijk was het zover, sneeuw op het veld! Iets waar sommige vliegers gretig gebruik van maken om de skies uit het vet te halen.

 04-12-2018: Een zeldzaam mooie middag om eens heerlijk te vliegen en dat in december! Ook de arend van Gerard van Gerven dacht hier blijkbaar hetzelfde over en heeft voor het eerst zijn nest verlaten. Hij is een maatje kleiner als die van Jan, maar vliegt er niet minder om. Ons veld begint zo langzamerhand meer op een dierentuin als een vliegveld te lijken.

06-11-2018: Jan van Stratum heeft vanmiddag zijn Arend met succes ingevlogen. Het is een model van EPP en heeft een spanwijdte van 142 cm

04-11-2018: Ook de zwaluw van de mede organisator van ons winterproject is nu helemaal af. Het heeft even geduurd ( het is weer bijna winter) maar hopelijk heeft hij er veel plezier mee. 

04-11-2018: Afgelopen week zijn er weer drie nieuwe toestellen op het veld geïntroduceerd. Als eerste de gerepareerde en volledig opnieuw gefoliede Calmato van Henk Voorvelt. Gisteren had Carlos na lang wachten op missende onderdelen uit zijn bouwdoos eindelijk zijn Wilga in kunnen laten vliegen door Christ. Er moest flink getrimd worden en het lijkt er op dat het toestel behoorlijk krom is. Verder heeft Wilfred na lang afstellen zijn Matador met succes ingevlogen, een prachtige F3a kist uit de jaren tachtig.

De Calmato van Henk

 

 

Matador van Wilfred

 

 

De Wilga van Carlos

 

 

27-10-2018: De zwaluw van Jos de Laat had vanmiddag een "aanvaring" met de zwever van Ferrie. Hij kwam al tollend met de accu en zijn hoofd aan een draadje naar beneden. De zwever van Ferrie daarentegen kwam er zonder kleerscheuren vanaf. Dat de pechduivel vaak niet alleen komt bleek even later toen de zwever van Jos bij het weggooien in de grond verdween omdat de zender nog in de zwaluw-modus stond!

16-10-2018: Vanmiddag is Henk Voorvelt met zijn compleet nieuw gefoliede Calmato gecrasht. Al bij de eerste vlucht ging het mis omdat hij volgens zijn zeggen niet meer reageerde. Jammer van al het werk Henk, maar dit hoort er nu eenmaal bij!

15-10-2018: Dat een modelvliegtuig zonder accu onbestuurbaar is heeft Wieger vanmiddag bewezen, omdat halfweg de vlucht zijn accu uit het vliegtuig viel. Het vliegtuig was zo gevonden, alleen de accu die een 60 meter er voor lag kostte wat meer tijd. 

29-09-2018: Vandaag heeft Jos de Laat zijn "blinde uil" ingevlogen. Na wat hoogte trimwerk vloog hij boven verwachting. We zullen nog wat fijn tunen en dan wat oefenen om in de duisternis te vliegen met verlichting.

02-09-2018: Wilfred heeft gisterenmiddag de Elder van Will van Berkel ingevlogen. Het is intussen de elfde Elder die vliegt bij onze club.

30-08-2018: Vanmiddag heeft Sadi de Sebart Wind S van Henk Voorvelt ingevlogen. Ook ons nieuw lid Wieger heeft van Sadi twee lessen gehad, waarvan de laatste vlucht eindigde in de mais. Ook de Charter van Jan Thomassen ging op een gegeven moment een eigen leven leiden en belande in het aardappelveld achter de bomen. Dit was waarschijnlijk het gevolg van onvoldoende bereik.

De Piper waarmee Wieger aan het lessen is

01-08-2018: Na een vergeefse zoektocht onder leiding van Christ tot de duisternis gisterenavond hebben ze vandaag toch het toestel van Jan Thomassen gevonden. Het toestel bleek niet in de mais te liggen maar 200 meter in het achterliggend aardappelveld....

Mooi verscholen tussen de piepers

09-07-2018: Ook de zwaluw van Carlos is zover gereed.

06-07-2018: Ook Gerard van Gerven heeft zijn zwaluw zover dat hij kan vliegen.

04-07-2018: Gisterenavond hebben we alweer onze laatste clubzweefwedstrijd gevlogen. Het was een zwoele avond met een opstekende wind, maar we hebben het er toch weer zonder stukken afgebracht. 10 deelnemers hebben om de laatste punten gestreden met als gevolg een paar kleine verschuivingen in het klassement. Voor eindstand kijk bij standen. De volledige uitslagen kunt U downloaden op de ledenpagina onder het kopje nieuws-verslagen.

01-07-2018: Ook Ad Raaijmakers verraste ons met een nieuw model op het veld. Ad heeft gekozen voor een Cessna AG Wagon, een mooi model dat ook nog eens goed vliegt. De aandrijving is zoals gewoonlijk bij Ad een elektromotor.

23-06-2018: Carlos heeft vandaag zijn Fieseler Storch door Christ in laten vliegen. Het is een bijzondere verschijning en een mooie aanwinst voor onze club. De spanwijdte bedraagt 2 meter en de aandrijving wordt verzorgt door een OS 72 viertakt.  

10-06-2018: Jhon heeft gisteren zijn nieuwe F-104 ingevlogen. Wat bij al van deze kleine modellen blijkt is dat de fragiele landingsgestellen niet geschikt zijn voor ons hobbelige gras. Ook dit keer was het neuswiel weer de zwakke schakel.

02-06-2018: Vandaag is de laatste chuckwedstrijd van dit seizoen gevlogen dus is ook de eindstand bekend. Op de laatste dag heeft Jos van de Loo kans gezien om Peter Gordijn van de eerste plek te verdringen! Voor eindstand klik hier

Download
Volledige uitslagen van 02-06-2018
Foto 02-06-18 18 51 20.jpg
JPEG-bestand 2.2 MB

27-05-2018: De derde chuckwedstrijd kon zich verheugen op een groot aantal deelnemers. Maar liefst 9 chuckers kwamen opdagen om hun puntentotaal op te vijzelen. Dank zij het thermische weer zijn er flinke verschuivingen in het klassement. Voor uitslag en stand klik hier 

Download
Volledige uitslagen van 27-05-2018
Foto 27-05-18 16 59 19.jpg
JPEG-bestand 1.8 MB

19-05-2018: Toen ik vanmiddag op het veld kwam om te vliegen werd ik verrast door een "schoonmaakploeg"die druk in de weer was om het hele clubhuis eens goed uit te mesten. Omdat er ook een regiozweef was in Zaltbommel was dit een zeer goed gekozen moment. De vrouwen van Wilfred en Richard hadden dit volgens hun zeggen al lang geleden beloofd en zoals het spreekwoord zegt belofte maakt schuld. Nadat het hele clubhuis was ontruimd hebben Wendy, Maya en Wilfred de wanden en vloeren gezogen en alles geschrobd. Buiten hebben we intussen alle verzamelde rommel gesorteerd tot een klein stapeltje papier en wat andere spulletjes. Ook de omgeving zoals buitenkant en graskantjes langs de paden zijn netjes afgestoken. U zal versteld staan van het resultaat en daarom wil ik langs deze weg de dames alvast heel hartelijk bedanken voor hun inzet. Na nog een paar vluchtjes gemaakt te hebben zijn we met drie auto's vol rommel huiswaarts gekeerd.  

 

 

Klik op een foto voor slide show

16-05-2018: Gisterenavond hebben we met een straf windje de tweede clubwedstrijd gevlogen. Op een paar kleine incidenten na is alles goed verlopen.          voor stand kijk hier

15-05-2018: Sadi heeft vandaag zijn Extra verloren omdat er tijdens de vlucht een vleugel afbrak.

06-05-2018: Christ van Gerven heeft vanmiddag zijn eerste vlucht met zijn nieuwe parapent gemaakt.

05-05-2018: De tweede chuckwedstrijd is vandaag met 6 deelnemers gevlogen. Ondanks de stevige wind zijn er toch nog redelijke tijden gemaakt.                      Voor stand kijk hier     

28-04-2018: Vandaag hebben we met 7 deelnemers onze eerste chuckwedstrijd van dit seizoen gevlogen. Voor uitslag klik hier.

22-04-2018: Een stralende dag met niet veel wind was het ideale uitgangspunt voor een geslaagde eerste regiozweef wedstrijd. Maar liefst 23 deelnemers en een groot aantal toeschouwers hadden de weg naar ons vliegveld weten te vinden. Na de wedstrijd werden we getrakteerd op een spectaculaire demonstratie DLG vliegen welke door Gerard van Gerven was georganiseerd. Onder leiding van niemand minder dan de wereldkampioen gaven een viertal vliegers een zeer indrukwekkende demo. Verder hebben ze ons wat dieper met de materie en techniek kennis laten maken. Uitslag van de groepswedstrijd is 1:Wim Mostard; Evert Kraaijkamp en Jos de Laat, 2:Geertjan van Berloo; Christ van Gerven en Gerard van Gerven, 3:Stef van de Heijden; Peter Gordijn en Robert Biemans. De volledige uitslag staat onder de knop standen

Klik op foto's voor vergrotingen

12-04-2018: Tijdens het maaien in de namiddag komt Edwin op het veld niet verwacht dat ik aan het maaien was, met twee vliegtuigen. Zijn zwaluw en een dubbeldekker in moderne uitvoering genaamd Tomahawk in epo (schuim ).

Toch een bijzonder kistje met elektro EDF Ducted Fan aandrijving.De zwaluw had een stabiel vliegbeeld, hij moet er echter aan wennen dat de lipo beperkte energie heeft en zonder motor niet gemakkelijk vliegt.
(tekst en foto's Jan van Stratum)

11-04-2018: Vanmiddag heeft Wim Mostard de Cessna van Henk Voorvelt ingevlogen. Het is het eerste toestel dat Henk zelf heeft gebouwd dus voor hem best een spannende gebeurtenis. Het invliegen verliep probleemloos zonder dat er veel getrimd hoefde te worden. Ook de elektromotor had ruim voldoende vermogen. 

                                                              Eigenaar en testpiloot op de achtergrond

10-04-2018: Vandaag was het de beurt aan Jan Thomassen om zijn zwaluw in te vliegen. Het was de vijfde in de rij die met succes het luchtruim heeft gekozen.

31-03-2018: Ook de vierde zwaluw heeft vanmiddag het nest verlaten. Dit keer was het die van Christ een prachtige boerenzwaluw die ook nog eens perfect is afgewerkt.

De voorzitter in actie

26-03-2018: Christ land met zijn Big Lift in de sloot. De eerste vlucht van dit jaar verliep alles behalve soepel omdat zijn motor tijdens de vlucht afsloeg op een ongelukkig moment en hij zijn Big Lift in de sloot zag verdwijnen.

21-03-2018:

Vanmiddag heeft de derde zwaluw het luchtruim gekozen. Dit keer was het de zwaluw van Henk Voorvelt die wel een heel gewaagde kleurstelling heeft gekozen. Het heeft een beetje weg van een kruising tussen een goudvink en een roodborstje.

14-03-2018:

Grad Kuipers is de tweede deelnemer uit het project die zijn zwaluw heeft ingevlogen.

Ook de Eurofighter van Grad is vanmiddag door Willie van de Elzen ingevlogen. Een leuk winter project dat aangedreven wordt door een ducted fan en voorzien is van een intrekbaar landingsgestel. Het geheel is opgebouwd uit Depron.

10-03-201:

Gerard van Gerven heeft gisteren sinds lange tijd weer een aantal DLG vluchten gemaakt. Het is een specifieke tak van zweven die leuk is om naar te kijken. 

05-03-2018:

Jan van Stratum heeft vanmiddag als eerste zijn zwaluw ingevlogen. Bij de eerste vlucht bleek de trim van zijn hoogteroer verkeerd om te werken, na deze gecorrigeerd te hebben vloog hij zoals een echte zwaluw. 

22-02-2018:

Gisteren heeft de pechduivel voor de eerste keer toegeslagen dit jaar. Het was bij Henk Voorvelt die de controle over zijn Calmato verloor en vervolgens zijn toestel in de grond zag verdwijnen.

22-02-2018:

Ook Sadi had pech met zijn MXSR, eerst verloor hij een wiel en vervolgens de helft van zijn uitlaat. Gelukkig kon hij wel een geslaagde landing maken op een wiel. De uitlaat heeft hij terug gevonden, maar het wiel was onvindbaar.

18-02-2018:
Wilfred heeft zijn gerepareerde
Piper PA-18 super cub weer ingevlogen.

 

Na de reparatie is de piper voorzien van een nieuwe twee cilinder 30cc benzine boxer motor. Verder heeft de kist landings flaps gekregen en vliegt als een echte Piper , gemoedelijk en strak .

 

10-02-2018:

Afgelopen week heeft Sadi een paar keer met zijn Turbo Raven gevlogen. De eerste dag had zijn 30cc benzine motor er geen zin in en moest hij onverrichter zaken weer huiswaarts. De dag erop heeft hij echter een paar schitterende vluchten gemaakt.