21-07-2021: Mooi plaatje van een hete luchtballon samen met de model  parapent van Christ. 

17-07-2021: Dit gebeurd er als je met dit natte weer in de mais moet om je zwever te zoeken!

12-07-2021: Gisterenavond mijn Yak 54 ingevlogen  spanwijdte 2 meter gewicht circa 8  kilo motor 50 cc Mvvs benzine.

Vliegt messcherp alleen is het landingsgestel te zwak waardoor deze doorboog tijdens de landing en de prop de grond raakte.
Geen stukken behalve de prop. Ik ga het landingsgestel vervangen voor een sterker.
Edwin

30-06-2021: Edwin heeft gisterenavond zijn eerste 3-d geprinte vliegtuig met succes ingevlogen.  De spanwijdte is 110cm en de lengte 85cm. omdat hij geen vertrouwen had in de lijmverbindingen heeft hij hem afgewerkt met een glasmatje van 18 gram en G4. 

10-06-2021: Gisteren middag is de nieuwe sleepkist van Christ van Gerven ingevlogen. Hopelijk heeft hij en de rest van de club er lang plezier van, aan het vermogen van de motor zal het niet liggen. Voor verdere info zie bouwprojecten.

07-06-2021: Na jarenlang ergens op zolder te hebben gelegen en drie maal van eigenaar veranderd te zijn heeft de Spitfire eindelijk het luchtruim gekozen. Oorspronkelijk was de uitvoering met een brandstof motor maar daar heb ik (Jos de Laat) elektro van gemaakt, Het toestel vliegt echt fijn en zelfs meskant doet hij prima.

21-04-2021: Dat modelbouwers niet alleen handig zijn met vliegtuigen zien we hier in deze aanhanger, waar Wil van Berkel een zeer creatieve oplossing heeft gevonden om zijn vliegtuigen op te bergen.

16-04-2021: Vanmiddag is er weer een "corona" vliegtuig ingevlogen. Het was de           Chipmunk Dhc-1 van Wilfred. Prachtig vliegtuig met zoals bleek goede vliegeigenschappen. Enkele details: Spanwijdte 203cm; gewicht4,7 kg; motor 20cc. 

01-04-2021: Gisteren middag heeft Willie van de Elsen twee Sopwith Pups ingevlogen. De eerste was van Wil van Berkel en de tweede van Carlos. Beide toestellen kozen na wat trim en afstelwerk het luchtruim. Nadat Willie in de lucht het laatste trimwerk had verricht namen de eigenaren de knuppels even over om kennis te maken met hun nieuwe trots.

09-01-2021: Vanmiddag was het eindelijk mooi rustig vliegweer en konden we genieten van 3-D kunstenaar Peter. 

27-11-2020: Alweer een nieuwe kist van Wilfred.     Dit keer is het een Waco van Great Planes.

20-11-2020: Wilfred heeft vanmiddag met zijn nieuwe Acro Wot XL gevlogen. Mooi toestel met een spanwijdte van 2 meter, de aandrijving wordt verzorgt door een Os benzine motor van 33cc.

19-11-2020: Henk Voorvelt heeft alweer een nieuwe aanwinst. Deze keer is het een Jodel Robin met een spanwijdte van 1,75 meter. Het invliegen was geen succes omdat het toestel niet van de grond kwam vanwege te weinig kracht. Vermoedelijk was de oorzaak een te kleine prop, wordt vervolgt. Intussen heeft Henk de prop verwisseld van 13x10 naar 16x10. Hiermee is de trekkracht van 1,5 kg naar 3kg gestegen.

27-09-2020: Henk Voorvelt heeft vanmiddag voor het eerst met zijn Pilatus PC21 gevlogen. Na wat trimwerk vloog hij perfect en heeft hij 5 mooie landingen gemaakt.

24-07-2020: Ad Raaijmakers heeft gisterenavond een mooie nieuwe zwever ingevlogen.

17-07-2020: Gerard kreeg vanmiddag tijdens het vliegen met zijn buizerd bezoek van een echte buizerd die zijn rondjes mooi mee draaide.

15-07-2020: Christ heeft gisterenavond als passagier een paar overshoots gemaakt op ons veld.

                      Kijk hier naar een filmpje

19-06-2020: Jan heeft zijn buizerd zo tam dat hij op zijn arm land.

13-06-2020: Dat de pechduivel nog steeds op ons veld ronddoolde werd al duidelijk toen de zwever van Jeroen niet los wilde komen van de sleeplijn en Christ de grootste moeite had om hem te lossen. Uiteindelijk moest Jeroen met de sleeplijn nog aan zijn zwever landen, dit ging maar net goed en gelukkig zonder stukken. Even later verkeek Christ zich op de rietkraag langs het veld en vloog er in met als gevolg romp uit elkaar en landingsgestel er onder uit. Het volgende slachtoffer was Erik die zijn leerling zender niet correct had ingesteld met als gevolg dat hij met het inschakelen meteen vol gas uit de pits vertrok. Gelukkig liep alles goed af, Gerrie kreeg de vleugel wel tegen zijn been maar dat viel mee. Het toestel had echter de nodige schade. Vervolgens dacht Wilfred kom laat ik ook een duit in het zakje doen en gaf bij een rugvlucht vol up dit alles vrij laag bij de grond dus corrigeren was er niet meer bij.

12-06-2020: De pechduivel was vandaag heel erg aanwezig op ons veld. Als eerste was Jhon aan de beurt met een crash van  zijn K8 , de oorzaak is onbekend. Daarna was Jos de Laat aan de beurt die na een paar minuten vliegen met zijn serval de grond in dook, oorzaak kapotte accu. Tenslotte was Gerard van Gerven aan de beurt die rustig stond te zweven totdat hij zijn zwever uit het oog verloor en niet meer terug kon vinden. Op goed geluk vertrok hij richting Vinkel totdat hij gebeld werd door zijn vrouw die inmiddels al was gebeld door de vinder. Ergens achter Vinkel stond hij in het open veld met weinig schade. Zo zie je maar weer dat een naam en telefoonnummer in je toestel heel belangrijk is.

12-06-2020: Evert heeft gisteravond zijn extra260 ingevlogen.

11-06-2020: Gisteravond heeft Michael mijn Joker XL ingevlogen.Het kon snel even tussen twee buien door. Tip van Henk v/d Heijden:Neem een foto van de kist voor het invliegen...

Tijdens de buien heeft Henk Voorvelt nuttige uitleg gegeven over Lipo accu's.

groeten,
Erik.

09-06-2020: Henk Voorvelt heeft de nieuwe Wott van Gerrie ingevlogen.

27-05-2020: Hans van Nuenen was gisteren op het veld met een totaal gerenoveerde Skystar2. Hans heeft gekozen voor een rode kruis uitvoering met de hoop dat dit voor hem goed zichtbaar is in de lucht.

27-05-2020: Ook Gerard van Gerven verscheen op het veld met een nieuw gebouwde climaxx. Gerard heeft hem samen met Jan van Stratum ingevlogen. Het is een toestel zonder motor die hij d.m.v. een elektrische lier in de lucht gaat brengen.

16-05-2020: Nog een nieuwe kist van Henk Voorvelt

16-03-2020: Nog een nieuwe kist van Henk Voorvelt, maar die zal wel even op de grond blijven ivm het virus. 

08-03-2020: Henk Voorvelt heeft deze week zijn nieuwe Calmato sport ingevlogen. De eerste vluchten zijn goed verlopen, alleen het zwaartepunt moet nog wat verder naar voren om de landingen wat te vergemakkelijken.

21-01-2020: Jan van Stratum heeft gisteren zijn nieuwe tweedehandse Edge ingevlogen.

Hij heeft de vleugel voorzien van winglets, zodat hij fijner meskant kan vliegen.

Het toestel is voorzien van een 9cc tweetact ipv een 6,5cc

11-10-2020: Gisterenavond hebben we onze jaarlijkse nieuwjaarsbijeenkomst weer gehouden. Het was er dit keer zo druk dat niet iedereen in ons clubhuis kon. Maar de evenementen commissie had hierin voorzien door ook buiten de boel gezellig aan te kleden, inclusief verwarming middels een open houtvuur. Het was weer een geslaagde avond met de nodige hapjes en drankjes zodat rond de klok van 22.30 uur iedereen tevreden huiswaarts keerde. Een bedankje aan de evenementen commissie is hier zeker op zijn plaats: BRAVO!!

01-12-2019: Wilfred heeft gisteren met succes zijn nieuwste aanwinst ingevlogen. Het is een Havard met een drie cilinder ster motor. Alleen het geluid van de motor is al een belevenis. Het landen is nog even wat oefenen omdat er geen flaps aan zitten zodat hij met een gewicht van bijna 6 kilo vrij snel moet  binnenkomen.

22-10-2019: Mede dank zij het mooie najaarsweer was het vanmiddag een uitgelezen dag om te oefenen. Maar liefst drie aspirant vliegers en hun instructeur waren tegelijkertijd bezig te oefenen.    

26-09-2019: Wilfred heeft via marktplaats nog een  X-tra 2x2 weten te bemachtigen. Tijdens zijn tweede vlucht sloeg zijn motor af omdat de overdruk en vulnippel van de tank die achter de prop zaten naar voren waren gekomen en afgehakt werden door de prop. Na nog een aantal vluchten bleek de overdrukslang bij de uitlaat gesmolten te zijn vanwege de warmte. Nu lijkt alles in orde en kan hij hopelijk gaan genieten van de fijne vlieg eigenschappen van dit toestel.

09-09-2019: Jan Thomassen heeft een nieuw toestel aangeschaft om te lessen. Het is een ARF van Staufenbiel, de We Can Fly. Het oefenen gaat perfect en een solovlucht zit er aan te komen.

 28-08-2019: Jos de Laat heeft gisteren avond een lichtshow gegeven met zijn "blinde uil" Het is een prachtig gezicht met zijn geheel doorlichtte vleugel. Omdat hij toch zijn camera bij had om een filmpje te maken van Christ zijn para heeft Wilfred kans gezien om daar een paar mooie foto's mee te schieten.Voor het filmpje van Christ zijn para klik hier

28-08-2019: Jan Thomassen heeft de Wayfarer van Christ van Gerven overgenomen en voorzien van een elektromotor. De Wafarer is een klassiek model van Svenson waar menigeen van onze club mee heeft gevlogen.

18-08-2019: De weergoden voorspelden niet veel goeds dus hadden we besloten om onze party tenten maar op te zetten voor onze jaarlijkse BBQ. Dat het opzetten van tenten een puzzel is bleek ook nu weer, maar dankzij de coördinatie van Jeroen is het uiteindelijk toch goed gekomen! Nadat de 28 deelnemers aan hun feest maaltje waren begonnen was de stemming zoals gewoonlijk ook weer optimaal. Dat de party tenten geen overbodige luxe was bleek halverwege de middag toen de weergoden besloten om de kraan vol open te zetten. Nadat onze meester bakker Henk het laatste stukje vlees had gebakken was het intussen 21.00 uur geworden. Met dank aan de evenementen commissie die de zaak weer prima geregeld hadden, er was zelfs aan een toilet voor de dames geregeld keerde iedereen na een kopje koffie weer tevreden  huiswaarts.

10-07-2019: Vanmiddag heeft Willie van de Elsen de Mustang van Jos de laat ingevlogen. Na het opstijgen moest er alleen wat "up" getrimd worden  en vloog hij als een scheermes. Ook bij het uitklappen van de flaps bleef hij keurig recht vliegen. Verder moet er nog wat expo op het hoogte roer gezet worden omdat hij in het midden gebied wat gevoelig was op zijn hoogteroer. Ook de motor was meer dan krachtig genoeg, hij vloog met half gas al perfect. Voor een filmpje van de landing klik hier

Foto's met dank aan Henk v/d Heijden.

05-07-2019: Gerrie van Oss uit Maren-Kessel heeft na een afwezigheid van 20 jaar het modelvliegen weer opnieuw opgepakt. Gerrie was toen hij stopte net zover dat hij solo kon vliegen dus met een paar lessen zal hij vermoedelijk weer snel op zijn oude niveau zijn.

03-07-2019: Gisterenavond is al weer de laatste clubzweefwedstrijd van dit seizoen gevlogen. Even was er twijfel of het wel door moest gaan vanwege de "straffe" wind, maar werd toch besloten om het maar te doen. Het aantal deelnemers was minimaal maar de sfeer was weer maximaal. De uitslagen volgen deze week.

Voor slide show klik op een foto

22-06-2019: Jhon verscheen vandaag op het veld met zijn nieuwe aanwinst. Het is een F16 van Freewing die is uitgerust met een turbine van 90 mm. De spanwijdte is 1023 mm, lengte 1522 mm gewicht 3550 gram. Het model is verder uitgerust met alle verlichting en een schitterend landingsgestel, zelfs de uitlaat is voorzien van een afterburn met behulp van een ring van rode ledjes.

22-06-2019: Vandaag hebben we al weer de laatste chuck wedstrijd van het seizoen gevlogen. Ook hebben we de afgelaste wedstrijd van twee weken geleden ingehaald. Door het mooie weer zijn er flink wat verschuivingen in het eindklassement, met name Jos de Laat heeft een sprong van de zevende naar de derde plaats gemaakt! Voor verdere uitslag en tijden zie stand chuck

17-06-2019: Eindelijk was het dan zover dat de triple thermiek van Jos de Laat een drietal perfecte vluchten heeft gemaakt. De eerdere twee pogingen waren een totale mislukking, bij de eerste poging gingen de vleugels los met als gevolg een gebroken romp. De tweede ging ook mis omdat nu duidelijk werd dat de axiale borging van de vleugels niet sterk genoeg was en ook weer los gingen.

09-06-2019: Christ vliegt met zijn para voorzien van de Brabantse vlag. 

26-05-2019: De tweede chuck wedstrijd heeft de nodige verschuivingen in het klassement opgeleverd. De eerste plaats is door Peter Gordijn overgenomen met een minimaal verschil. Zie stand chuck

Verder in de middag heeft Christ een uur zitten zweten omdat zijn grote Para in een thermiekbel terecht kwam en steeds maar hoger ging.

Jong geleerd is oud gedaan
Jong geleerd is oud gedaan

22-05-2019: Volop activiteit op het veld vandaag er was volop thermiek zodat de zwevers onder ons hun hartje op konden halen. Wil van Berkel had zijn kleinzoon bij om hem kennis te laten maken met het modelvliegen. Sadi was dit keer de pechvogel en verloor zijn vliegtuig. Voor details zie ledenpagina. 

15-05-2019: De tweede zomeravond zweef is gisterenavond ondanks de straffe wind goed verlopen. Op een pechvogel na (de zwever van Edwin was al stuk bij het uitpakken) kon iedereen tevreden huiswaarts keren. Voor uitslag zie stand clubzweef

11-05-2019: De eerste chuck wedstrijd is vandaag gevlogen met een paar extreem lange vluchten van Gerard.

De eerste vlucht eindigde in een tijd van 61,95. Tot zover was hij zichtbaar, waar de vlucht geëindigd is zal altijd een raadsel blijven. Voor de volledige uitslag zie: stand chuck. 

03-04-2019: Vanmiddag heeft Grad samen met Willie zijn Lockheed Super Electra 14 voor het eerst op ons veld gevlogen.Het waren twee perfecte vluchten waarvan de laatste landing iets te hard was waardoor het landingsgestel los kwam te zitten. Hier zal Grad nog wat technische verbeteringen aan moeten brengen om het geheel wat sterker te maken. Enige gegevens van het toestel: spanwijdte 2,5 meter; Gewicht 11kg; Schaal 1:8;  aandrijving 2x elektro motor 5045 500Kv; 2x regelaar 60A; 2x driebladsprop 14x7; 2x Lipo accu 6cellen 6000Mha. Het toestel is destijds gebouwd door Jan van Dommelen in opdracht van Phantasy in Bleu. Grad heeft hem over genomen en voorzien van elektro motoren en flaps.

31-03-2019: Sadi heeft vandaag de Sukoi van Henk Voorvelt ingevlogen. Het is een model van Sebart met een AXA motor 4130/16  385 Kv die door een accu van 6 cellen wordt aangedreven.

22-03-2019: Christ heeft vandaag zijn tweede Big Lift ingevlogen. Zijn eerste was een paar weken geleden gecrasht, waarschijnlijk door een defecte accu. Na wat aanpassingen ( het landingsgestel stond te ver naar voren) en zo nog wat kleinigheden heeft hij weer naar hartenlust kunnen slepen.

25-02-2019: Afgelopen zondag heeft Peter Gordijn een nieuw toestelletje van Henk van de Heijden ingevlogen. Het is een schuimmodel dat verdacht veel lijkt op de Wind van Sebart. Echter de spanwijdte is maar 95 cm. Het toestel wordt aangedreven door een elektro motor van 1280 Kv met een prop van 9x6. Totaal gewicht bedraagt 800 gram inclusief een Lipo van 3 cellen. 

Ook de derde buizerd is op ons veld neergestreken, hij luisterde naar de zender van Jos de Laat.

16-02-2019: Wakker geworden door het mooie lenteweer waren er vandaag maar liefst 17 vliegers/toeschouwers naar het veld getogen. Onze voorzitter heeft zijn nieuwe Sabre met succes ingevlogen. Mooi toestel met een al even mooi geluid, geproduceerd door een 12 blads fan van 80mm.

14-02-2019: Jan Thomassen heeft vanmiddag onder ideale weersomstandigheden zijn eerste landingen gemaakt. Hij en zijn instructeur Christ waren zo blij dat ze het vliegtuig vergaten  en dat pardoes tegen de grasmaaier lieten lopen, gelukkig zonder schade.

01-02-2019: Eindelijk was het zover, sneeuw op het veld! Iets waar sommige vliegers gretig gebruik van maken om de skies uit het vet te halen.

 04-12-2018: Een zeldzaam mooie middag om eens heerlijk te vliegen en dat in december! Ook de arend van Gerard van Gerven dacht hier blijkbaar hetzelfde over en heeft voor het eerst zijn nest verlaten. Hij is een maatje kleiner als die van Jan, maar vliegt er niet minder om. Ons veld begint zo langzamerhand meer op een dierentuin als een vliegveld te lijken.

06-11-2018: Jan van Stratum heeft vanmiddag zijn Arend met succes ingevlogen. Het is een model van EPP en heeft een spanwijdte van 142 cm

04-11-2018: Ook de zwaluw van de mede organisator van ons winterproject is nu helemaal af. Het heeft even geduurd ( het is weer bijna winter) maar hopelijk heeft hij er veel plezier mee. 

04-11-2018: Afgelopen week zijn er weer drie nieuwe toestellen op het veld geïntroduceerd. Als eerste de gerepareerde en volledig opnieuw gefoliede Calmato van Henk Voorvelt. Gisteren had Carlos na lang wachten op missende onderdelen uit zijn bouwdoos eindelijk zijn Wilga in kunnen laten vliegen door Christ. Er moest flink getrimd worden en het lijkt er op dat het toestel behoorlijk krom is. Verder heeft Wilfred na lang afstellen zijn Matador met succes ingevlogen, een prachtige F3a kist uit de jaren tachtig.

De Calmato van Henk

 

 

Matador van Wilfred

 

 

De Wilga van Carlos

 

 

27-10-2018: De zwaluw van Jos de Laat had vanmiddag een "aanvaring" met de zwever van Ferrie. Hij kwam al tollend met de accu en zijn hoofd aan een draadje naar beneden. De zwever van Ferrie daarentegen kwam er zonder kleerscheuren vanaf. Dat de pechduivel vaak niet alleen komt bleek even later toen de zwever van Jos bij het weggooien in de grond verdween omdat de zender nog in de zwaluw-modus stond!

16-10-2018: Vanmiddag is Henk Voorvelt met zijn compleet nieuw gefoliede Calmato gecrasht. Al bij de eerste vlucht ging het mis omdat hij volgens zijn zeggen niet meer reageerde. Jammer van al het werk Henk, maar dit hoort er nu eenmaal bij!

15-10-2018: Dat een modelvliegtuig zonder accu onbestuurbaar is heeft Wieger vanmiddag bewezen, omdat halfweg de vlucht zijn accu uit het vliegtuig viel. Het vliegtuig was zo gevonden, alleen de accu die een 60 meter er voor lag kostte wat meer tijd. 

29-09-2018: Vandaag heeft Jos de Laat zijn "blinde uil" ingevlogen. Na wat hoogte trimwerk vloog hij boven verwachting. We zullen nog wat fijn tunen en dan wat oefenen om in de duisternis te vliegen met verlichting.

02-09-2018: Wilfred heeft gisterenmiddag de Elder van Will van Berkel ingevlogen. Het is intussen de elfde Elder die vliegt bij onze club.