15-12-2023: Vandaag heeft John als eerste zijn winteravond project ingevlogen.   Zie hier onder hoe dat is verlopen.

07-11-2023: Vandaag heeft Johnny zijn nieuwe aanwinst op ons veld opgebouwd om te kijken of het zwaartepunt klopt. Het is een prachtige Sopwith met een spanwijdte van 3meter.

23-10-2023: Gisterenmiddag de eerste vlucht gemaakt met de "Smith mini plane "Schaal 1:3 met een OS GT33 aandrijving. Na wat trimmen is er goed mee te vliegen maar het is zeker geen beginners toestel. Misschien het zwaartepunt en de vleugel instelhoeken nog wat aanpassen.

14-09-2023: Erik van bracht heeft vanmiddag met succes zijn examen afgelegd voor het brevet. Proficiat Erik dat je er lang plezier van mag beleven.

09-09-2023: Vandaag is de laatste regiowedstrijd van dit seizoen op ons veld gevlogen. Voor uitslagen kijk hier

                     Hier moesten ze voor straf achter op het veld gaan staan

22-08-2023: Gisterenmiddag heeft Christ het winter project van Jan Thomassen ingevlogen. Het was een zeer kort vluchtje omdat waarschijnlijk het vermogen van de aandrijving niet voldoende was. Volgens mijn info is dit de eerste Swallow uit het winter project die op het veld verscheen.

12-08-2023: Dat je met onze hobby altijd alert moet blijven heb ik vandaag maar weer eens ondervonden. Bij het opbouwen van mijn X-tra 40 ben ik vergeten de servo stekkers van de ailerons aan te sluiten en tot overmaat van ramp bij de start vergeten alle functies even te checken. Het resultaat was een crash na de start waarbij de romp voor de tweede keer in tweeën brak.

11-08-2023: Gezellige drukke vanmiddag op ons veld. Na een lange periode van regen en wind was blijkbaar een flink aantal leden weer toe aan wat modelvliegen.

.

14-07-2023: Wilfred verloor vanmiddag tijdens de vlucht een wiel kapje. We zijn even gaan zoeken maar Wilfred zei al als we dat vinden ga ik straks een staatslot kopen... Het toeval wil dat we er meteen bijna bovenop stonden! Bij zijn volgende vlucht maakte hij echter dezelfde fout die hij al eens eerder had gemaakt, hij gaf hoogte terwijl hij best wel laag op zijn kop vloog. Het gevolg was dat hij vol in de aardappels plofte, of hij nog een staatslot heeft gekocht is mij niet bekend🤦‍♂️

07-07-2023: Erik is lekker aan het oefenen met zijn nieuwe stick.

07-07-2023: Gisteren avond was er een groot aantal mensen op ons veld aanwezig. Niet om naar onze vliegtuigen te kijken maar om de start van een hete lucht ballon van dichtbij mee te maken. Het waren de schoonouders van Peter Gordijn die dit van hun kinderen cadeau hadden gekregen voor hun gouden bruiloft. De bedoeling was om over hun woonplaats te varen maar de vlucht eindigde in Marcharen.

19-05-2023: Ook Wil van Berkel heeft vandaag zijn winter project in laten vliegen door Christ. Het is de Duke 1 die aangedreven wordt door een Saito viertact. Vanwege de vrij harde wind heeft hij er zelf nog niet mee gevlogen.

06-05-2023: Vandaag heeft Peter Gordijn de nieuwe Jodel van Ferrie ingevlogen.

02-05-2023Christ van Gerven, Wil van Berkel en Hans van Nuenen hebben er samen voor gezorgd dat de maaimachine weer in topconditie is.

05-04-2023: Vandaag heeft Jos zijn    X-TRA 40 ingevlogen. Hij vloog zoals verwacht en na wat trimwerk gaf hij al meteen een vertrouwd gevoel. Het was even afwachten hoelang er gevlogen kon worden met een accu van 5000 mAh, dit viel reuze mee want na twee vluchten van 6min zat er nog 30% in de accu. 

15-02-2023: Vanwege het mooie weer was het vandaag druk op ons veld.

28-01-2023: Eindelijk weer wat activiteit op ons veld, Wilfred heeft zijn Klemm L20 met succes ingevlogen. Het model heeft een spanwijdte van 3,20 meter en wordt aangedreven door een twee cilinder viertact van OS. Voor filmpje kijk hier:https://youtu.be/kdrSQWWYCoM

26-11-2022: De vijf musketiers!

Schitterend stukje eigenbouw

30-09-2022: John is voor zijn Lancaster gevallen!

21-09-2022: Para dropping boven Vinkel airport!

 07-09-2022: Vanmiddag hebben Wil van Berkel en Jos de laat voor het eerst zelf gevlogen met hun nieuwe toestellen. Wil met zijn Goose en Jos met de Hercules. Wil heeft nog een klein probleempje met zijn motoren die zoals het zich laat aanzien nog niet matchen met de drieblads propellers. De Hercules vliegt na een paar kleine correcties als een zeer goedmoedig toestel dat heerlijk is om mee te vliegen. Overigens met dank aan Willie v/d Elzen.

05-09-2022: Afgelopen zaterdag hebben we de laatste clubwedstrijd van dit jaar gevlogen. Daarna hebben we met een groot aantal leden de dag afgesloten met een zeer geslaagde en gezellige BBQ. Voor eindstand clubzweef klik hier.

31-08-2022: Edwin heeft vandaag zijn Thunderbolt P47 Razorback ingevlogen. Het toestel heeft een spanwijdte van 1600mm en wordt aangedreven door een 20cc DLE benzine motor.

29-08-2022: Jan doet graag een dutje tussen de vluchten door!

27-08-2022: Vandaag heeft Jos de fourstar 60 van Gerrie ingevlogen. Het toestel was netjes gebouwd en hoefde ook niet getrimd te worden tijdens de maiden. Daarna heeft Gerrie een minder succes volle vlucht gemaakt. Vervolg op de ledenpagina.....

20-08-2022: Jan heeft vandaag de Alpina van Peter van Liessum ingevlogen. Het is een 4 meter zwever met elektro aandrijving.

30-07-2022: Vandaag heeft John zijn Lancaster ingevlogen. Het is een prachtig afgewerkt schaalmodel met heel veel mooie details. De maiden vlucht verliep niet zo gemakkelijk omdat het toestel alsmaar naar links wou, ook tijdens de start. Vermoedelijk staan de motoren nog niet goed synchroon. Ook de landing verliep niet helemaal zonder problemen met een gebroken landingspoot als gevolg. Samengevat nog een paar kleine correcties en het zal een mooie verschijning op het veld zijn.

30-07-2022: Ook de derde en tevens laatste chuck wedstrijd van dit seizoen is een feit. Voor eindstand zie uitlagen

16-07-2022: Vandaag alweer de tweede chuck wedstrijd met verrassende uitslagen. Peter Gordijn heeft namelijk de leiding genomen in het klassement met slechts een wedstrijd gegooid! Zie stand chuck

02-07-2022: Vanmiddag hebben we de eerste chuck wedstrijd gevlogen, voor uitslag zie stand chuck

30-06-2022: Gisteren heeft Willie van de Elsen onder grote belangstelling (12personen) de Hercules van Jos de Laat ingevlogen. Na een aantal taxiproeven hebben we eerst de accu's even gemeten en bijgeladen voor de maiden. Dit bijladen was met dank aan Grad Kuipers die zijn aggregaat had meegebracht. De vlucht is perfect verlopen na een kleine trim correctie op de rolroeren, dit werd veroorzaakt door de welvingskleppen die niet exact gelijk stonden. Wil van Berkel had minder geluk met zijn Goose die na de landing met een uitgebrande motor stond. Verder zijn de vrienden Gerard en Jan weer de hele middag aan het programmeren geweest om de bunte hunh aan het vliegen te krijgen.

26-06-2022: Gisteren is onder goede omstandigheden de tweede regiozweefwedstrijd op ons veld gevlogen. Voor uitslagen en stand klik hier

26-06-2022: Gisteren is op veld de tweede regiowedstrijd gevlogen. Voor uitslagen en stand klik op download.

Download
regiozweef Berlicum
25062022 regiozweef Berlicum.xls
Microsoft Excel werkblad 94.0 KB

25-06-2022: Afgelopen woensdag heeft Willie van de Elzen de Goose van Wil van Berkel ingevlogen. Na een lange winter bouwen was het eindelijk dan zover. Nadat eerst Grad de instelling van de motoren had geprogrammeerd dat ze bij het gebruik van het richting roer ook links en rechts sneller/langzamer gingen lopen zodat het vliegtuig op de grond of in het water makkelijker de hoek om gaat. Echter bij de eerste poging ging het mis omdat het landingsgestel aan een kant inzakte en de start moest worden afgebroken. Na wat aanpassingen was ook dit opgelost en was de maiden vlucht een succes. 

22-06-2022: Ook de tweede zomeravondzweef is gisteren gevlogen, voor uitslagen en stand zie standen

21-06-2022: Jeroen heeft vanavond zijn nieuwe Pilatus B4 ingevlogen. Het model is van Seagull en heeft een spanwijdte van 3meter. Volgens Jeroen vloog hij vrij rustig en is het echt een model voor de zomeravonden met "dikke" lucht.

18-06-2022: Wieger heeft gisteren met met zijn nieuwe cessna gevlogen. Het is een model van hardschuim dat zeer gedetailleerd is uitgevoerd. Spanwijdte is 2,20 meter.

15-06-2022: Gisterenmiddag zijn Jan en Gerard de hele middag bezig geweest om de Huhn van Gerard goed vliegend te krijgen. Beide hebben ze hem voorzien van elektro aandrijving echter die van Jan vliegt perfect en die van Gerard wil niet in een rechtse bocht. Zo zie je maar hoe kritisch het modelvliegen is.

23-05-2022: Sadi heeft vandaag de Charly van Erik zonder problemen ingevlogen. De eerste paar keer opstijgen en landen deed Sadi, daarna heeft Erik zelf een paar vluchten gemaakt onder begeleiding van Sadi.

Erik vloog voor het eerst sinds twee jaar maar het voelde vrij snel weer vertrouwd.

Ook de super sportster van Paul is zonder problemen ingevlogen.

Ton had minder geluk met zijn cap 232.
Die is door een verkeerd zwaartepunt in het maïsveld gestort. De romp lag in tweeën maar de schade lijkt goed te repareren.

oestel30-04-2022: Wilfred heeft vandaag de grote Charter van Hans Voets ingevlogen. Na wat start problemen (de bougie bleek stuk) bleek al snel dat er iets niet klopte met het hoogteroer. Het toestel stond helemaal up getrimd en Wilfred moest nog flink wat up sturen om hem horizontaal te houden. Nadat de instelhoek van het stabilo wat was aangepast en wat lood voorin vloog hij perfect. Ook Hans heeft zelf een tijdje gevlogen en nadat Wilfred hem weer had geland bleek dat het bevestigings schroefje van het stabilo was verdwenen waardoor het dus los aan de romp hing. Over geluk gesproken! Dat geluk was niet van toepassing op de vlucht van Jan van Stratum met zijn Bunte Huhn die nadat Christ hem had geworpen als een steen naar beneden kwam. Bij controle bleek dat Jan de stekkers van de aansluitingen had omgewisseld.

14-04-2022: Willie heeft vandaag de Goose van Grad met succes ingevlogen.

10-11-2021: Jan heeft gisteren samen met Gerard een paar succesvolle handstarts gemaakt met zijn bunte Huhn.

16-10-2021: Gezellige drukte op het "terras".

12-10-2021: Eindelijk is het zover!

08-10-2021: Veel vliegers vanmiddag mede dankzij het mooie weer.

21-07-2021: Mooi plaatje van een hete luchtballon samen met de model  parapent van Christ. 

17-07-2021: Dit gebeurd er als je met dit natte weer in de mais moet om je zwever te zoeken!

12-07-2021: Gisterenavond mijn Yak 54 ingevlogen  spanwijdte 2 meter gewicht circa 8  kilo motor 50 cc Mvvs benzine.

Vliegt messcherp alleen is het landingsgestel te zwak waardoor deze doorboog tijdens de landing en de prop de grond raakte.
Geen stukken behalve de prop. Ik ga het landingsgestel vervangen voor een sterker.
Edwin

30-06-2021: Edwin heeft gisterenavond zijn eerste 3-d geprinte vliegtuig met succes ingevlogen.  De spanwijdte is 110cm en de lengte 85cm. omdat hij geen vertrouwen had in de lijmverbindingen heeft hij hem afgewerkt met een glasmatje van 18 gram en G4. 

10-06-2021: Gisteren middag is de nieuwe sleepkist van Christ van Gerven ingevlogen. Hopelijk heeft hij en de rest van de club er lang plezier van, aan het vermogen van de motor zal het niet liggen. Voor verdere info zie bouwprojecten.

07-06-2021: Na jarenlang ergens op zolder te hebben gelegen en drie maal van eigenaar veranderd te zijn heeft de Spitfire eindelijk het luchtruim gekozen. Oorspronkelijk was de uitvoering met een brandstof motor maar daar heb ik (Jos de Laat) elektro van gemaakt, Het toestel vliegt echt fijn en zelfs meskant doet hij prima.

21-04-2021: Dat modelbouwers niet alleen handig zijn met vliegtuigen zien we hier in deze aanhanger, waar Wil van Berkel een zeer creatieve oplossing heeft gevonden om zijn vliegtuigen op te bergen.

16-04-2021: Vanmiddag is er weer een "corona" vliegtuig ingevlogen. Het was de           Chipmunk Dhc-1 van Wilfred. Prachtig vliegtuig met zoals bleek goede vliegeigenschappen. Enkele details: Spanwijdte 203cm; gewicht4,7 kg; motor 20cc. 

01-04-2021: Gisteren middag heeft Willie van de Elsen twee Sopwith Pups ingevlogen. De eerste was van Wil van Berkel en de tweede van Carlos. Beide toestellen kozen na wat trim en afstelwerk het luchtruim. Nadat Willie in de lucht het laatste trimwerk had verricht namen de eigenaren de knuppels even over om kennis te maken met hun nieuwe trots.

09-01-2021: Vanmiddag was het eindelijk mooi rustig vliegweer en konden we genieten van 3-D kunstenaar Peter. 

27-11-2020: Alweer een nieuwe kist van Wilfred.     Dit keer is het een Waco van Great Planes.

20-11-2020: Wilfred heeft vanmiddag met zijn nieuwe Acro Wot XL gevlogen. Mooi toestel met een spanwijdte van 2 meter, de aandrijving wordt verzorgt door een Os benzine motor van 33cc.

19-11-2020: Henk Voorvelt heeft alweer een nieuwe aanwinst. Deze keer is het een Jodel Robin met een spanwijdte van 1,75 meter. Het invliegen was geen succes omdat het toestel niet van de grond kwam vanwege te weinig kracht. Vermoedelijk was de oorzaak een te kleine prop, wordt vervolgt. Intussen heeft Henk de prop verwisseld van 13x10 naar 16x10. Hiermee is de trekkracht van 1,5 kg naar 3kg gestegen.

27-09-2020: Henk Voorvelt heeft vanmiddag voor het eerst met zijn Pilatus PC21 gevlogen. Na wat trimwerk vloog hij perfect en heeft hij 5 mooie landingen gemaakt.

24-07-2020: Ad Raaijmakers heeft gisterenavond een mooie nieuwe zwever ingevlogen.

17-07-2020: Gerard kreeg vanmiddag tijdens het vliegen met zijn buizerd bezoek van een echte buizerd die zijn rondjes mooi mee draaide.

15-07-2020: Christ heeft gisterenavond als passagier een paar overshoots gemaakt op ons veld.

                      Kijk hier naar een filmpje

19-06-2020: Jan heeft zijn buizerd zo tam dat hij op zijn arm land.

13-06-2020: Dat de pechduivel nog steeds op ons veld ronddoolde werd al duidelijk toen de zwever van Jeroen niet los wilde komen van de sleeplijn en Christ de grootste moeite had om hem te lossen. Uiteindelijk moest Jeroen met de sleeplijn nog aan zijn zwever landen, dit ging maar net goed en gelukkig zonder stukken. Even later verkeek Christ zich op de rietkraag langs het veld en vloog er in met als gevolg romp uit elkaar en landingsgestel er onder uit. Het volgende slachtoffer was Erik die zijn leerling zender niet correct had ingesteld met als gevolg dat hij met het inschakelen meteen vol gas uit de pits vertrok. Gelukkig liep alles goed af, Gerrie kreeg de vleugel wel tegen zijn been maar dat viel mee. Het toestel had echter de nodige schade. Vervolgens dacht Wilfred kom laat ik ook een duit in het zakje doen en gaf bij een rugvlucht vol up dit alles vrij laag bij de grond dus corrigeren was er niet meer bij.

12-06-2020: De pechduivel was vandaag heel erg aanwezig op ons veld. Als eerste was Jhon aan de beurt met een crash van  zijn K8 , de oorzaak is onbekend. Daarna was Jos de Laat aan de beurt die na een paar minuten vliegen met zijn serval de grond in dook, oorzaak kapotte accu. Tenslotte was Gerard van Gerven aan de beurt die rustig stond te zweven totdat hij zijn zwever uit het oog verloor en niet meer terug kon vinden. Op goed geluk vertrok hij richting Vinkel totdat hij gebeld werd door zijn vrouw die inmiddels al was gebeld door de vinder. Ergens achter Vinkel stond hij in het open veld met weinig schade. Zo zie je maar weer dat een naam en telefoonnummer in je toestel heel belangrijk is.

12-06-2020: Evert heeft gisteravond zijn extra260 ingevlogen.

09-06-2020: Henk Voorvelt heeft de nieuwe Wott van Gerrie ingevlogen.

27-05-2020: Hans van Nuenen was gisteren op het veld met een totaal gerenoveerde Skystar2. Hans heeft gekozen voor een rode kruis uitvoering met de hoop dat dit voor hem goed zichtbaar is in de lucht.

27-05-2020: Ook Gerard van Gerven verscheen op het veld met een nieuw gebouwde climaxx. Gerard heeft hem samen met Jan van Stratum ingevlogen. Het is een toestel zonder motor die hij d.m.v. een elektrische lier in de lucht gaat brengen.