04-12-2018: Een zeldzaam mooie middag om eens heerlijk te vliegen en dat in december! Ook de arend van Gerard van Gerven dacht hier blijkbaar hetzelfde over en heeft voor het eerst zijn nest verlaten. Hij is een maatje kleiner als die van Jan, maar vliegt er niet minder om. Ons veld begint zo langzamerhand meer op een dierentuin als een vliegveld te lijken.

06-11-2018: Jan van Stratum heeft vanmiddag zijn Arend met succes ingevlogen. Het is een model van EPP en heeft een spanwijdte van 142 cm

04-11-2018: Ook de zwaluw van de mede organisator van ons winterproject is nu helemaal af. Het heeft even geduurd ( het is weer bijna winter) maar hopelijk heeft hij er veel plezier mee. 

04-11-2018: Afgelopen week zijn er weer drie nieuwe toestellen op het veld geïntroduceerd. Als eerste de gerepareerde en volledig opnieuw gefoliede Calmato van Henk Voorvelt. Gisteren had Carlos na lang wachten op missende onderdelen uit zijn bouwdoos eindelijk zijn Wilga in kunnen laten vliegen door Christ. Er moest flink getrimd worden en het lijkt er op dat het toestel behoorlijk krom is. Verder heeft Wilfred na lang afstellen zijn Matador met succes ingevlogen, een prachtige F3a kist uit de jaren tachtig.

De Calmato van Henk

 

 

Matador van Wilfred

 

 

De Wilga van Carlos

 

 

27-10-2018: De zwaluw van Jos de Laat had vanmiddag een "aanvaring" met de zwever van Ferrie. Hij kwam al tollend met de accu en zijn hoofd aan een draadje naar beneden. De zwever van Ferrie daarentegen kwam er zonder kleerscheuren vanaf. Dat de pechduivel vaak niet alleen komt bleek even later toen de zwever van Jos bij het weggooien in de grond verdween omdat de zender nog in de zwaluw-modus stond!

16-10-2018: Vanmiddag is Henk Voorvelt met zijn compleet nieuw gefoliede Calmato gecrasht. Al bij de eerste vlucht ging het mis omdat hij volgens zijn zeggen niet meer reageerde. Jammer van al het werk Henk, maar dit hoort er nu eenmaal bij!

15-10-2018: Dat een modelvliegtuig zonder accu onbestuurbaar is heeft Wieger vanmiddag bewezen, omdat halfweg de vlucht zijn accu uit het vliegtuig viel. Het vliegtuig was zo gevonden, alleen de accu die een 60 meter er voor lag kostte wat meer tijd. 

29-09-2018: Vandaag heeft Jos de Laat zijn "blinde uil" ingevlogen. Na wat hoogte trimwerk vloog hij boven verwachting. We zullen nog wat fijn tunen en dan wat oefenen om in de duisternis te vliegen met verlichting.

02-09-2018: Wilfred heeft gisterenmiddag de Elder van Will van Berkel ingevlogen. Het is intussen de elfde Elder die vliegt bij onze club.

30-08-2018: Vanmiddag heeft Sadi de Sebart Wind S van Henk Voorvelt ingevlogen. Ook ons nieuw lid Wieger heeft van Sadi twee lessen gehad, waarvan de laatste vlucht eindigde in de mais. Ook de Charter van Jan Thomassen ging op een gegeven moment een eigen leven leiden en belande in het aardappelveld achter de bomen. Dit was waarschijnlijk het gevolg van onvoldoende bereik.

De Piper waarmee Wieger aan het lessen is

01-08-2018: Na een vergeefse zoektocht onder leiding van Christ tot de duisternis gisterenavond hebben ze vandaag toch het toestel van Jan Thomassen gevonden. Het toestel bleek niet in de mais te liggen maar 200 meter in het achterliggend aardappelveld....

Mooi verscholen tussen de piepers

09-07-2018: Ook de zwaluw van Carlos is zover gereed.

06-07-2018: Ook Gerard van Gerven heeft zijn zwaluw zover dat hij kan vliegen.

04-07-2018: Gisterenavond hebben we alweer onze laatste clubzweefwedstrijd gevlogen. Het was een zwoele avond met een opstekende wind, maar we hebben het er toch weer zonder stukken afgebracht. 10 deelnemers hebben om de laatste punten gestreden met als gevolg een paar kleine verschuivingen in het klassement. Voor eindstand kijk bij standen. De volledige uitslagen kunt U downloaden op de ledenpagina onder het kopje nieuws-verslagen.

01-07-2018: Ook Ad Raaijmakers verraste ons met een nieuw model op het veld. Ad heeft gekozen voor een Cessna AG Wagon, een mooi model dat ook nog eens goed vliegt. De aandrijving is zoals gewoonlijk bij Ad een elektromotor.

23-06-2018: Carlos heeft vandaag zijn Fieseler Storch door Christ in laten vliegen. Het is een bijzondere verschijning en een mooie aanwinst voor onze club. De spanwijdte bedraagt 2 meter en de aandrijving wordt verzorgt door een OS 72 viertakt.  

10-06-2018: Jhon heeft gisteren zijn nieuwe F-104 ingevlogen. Wat bij al van deze kleine modellen blijkt is dat de fragiele landingsgestellen niet geschikt zijn voor ons hobbelige gras. Ook dit keer was het neuswiel weer de zwakke schakel.

02-06-2018: Vandaag is de laatste chuckwedstrijd van dit seizoen gevlogen dus is ook de eindstand bekend. Op de laatste dag heeft Jos van de Loo kans gezien om Peter Gordijn van de eerste plek te verdringen! Voor eindstand klik hier

Download
Volledige uitslagen van 02-06-2018
Foto 02-06-18 18 51 20.jpg
JPEG-bestand 2.2 MB

27-05-2018: De derde chuckwedstrijd kon zich verheugen op een groot aantal deelnemers. Maar liefst 9 chuckers kwamen opdagen om hun puntentotaal op te vijzelen. Dank zij het thermische weer zijn er flinke verschuivingen in het klassement. Voor uitslag en stand klik hier 

Download
Volledige uitslagen van 27-05-2018
Foto 27-05-18 16 59 19.jpg
JPEG-bestand 1.8 MB

19-05-2018: Toen ik vanmiddag op het veld kwam om te vliegen werd ik verrast door een "schoonmaakploeg"die druk in de weer was om het hele clubhuis eens goed uit te mesten. Omdat er ook een regiozweef was in Zaltbommel was dit een zeer goed gekozen moment. De vrouwen van Wilfred en Richard hadden dit volgens hun zeggen al lang geleden beloofd en zoals het spreekwoord zegt belofte maakt schuld. Nadat het hele clubhuis was ontruimd hebben Wendy, Maya en Wilfred de wanden en vloeren gezogen en alles geschrobd. Buiten hebben we intussen alle verzamelde rommel gesorteerd tot een klein stapeltje papier en wat andere spulletjes. Ook de omgeving zoals buitenkant en graskantjes langs de paden zijn netjes afgestoken. U zal versteld staan van het resultaat en daarom wil ik langs deze weg de dames alvast heel hartelijk bedanken voor hun inzet. Na nog een paar vluchtjes gemaakt te hebben zijn we met drie auto's vol rommel huiswaarts gekeerd.  

 

 

Klik op een foto voor slide show

16-05-2018: Gisterenavond hebben we met een straf windje de tweede clubwedstrijd gevlogen. Op een paar kleine incidenten na is alles goed verlopen.          voor stand kijk hier

15-05-2018: Sadi heeft vandaag zijn Extra verloren omdat er tijdens de vlucht een vleugel afbrak.

06-05-2018: Christ van Gerven heeft vanmiddag zijn eerste vlucht met zijn nieuwe parapent gemaakt.

05-05-2018: De tweede chuckwedstrijd is vandaag met 6 deelnemers gevlogen. Ondanks de stevige wind zijn er toch nog redelijke tijden gemaakt.                      Voor stand kijk hier     

28-04-2018: Vandaag hebben we met 7 deelnemers onze eerste chuckwedstrijd van dit seizoen gevlogen. Voor uitslag klik hier.

22-04-2018: Een stralende dag met niet veel wind was het ideale uitgangspunt voor een geslaagde eerste regiozweef wedstrijd. Maar liefst 23 deelnemers en een groot aantal toeschouwers hadden de weg naar ons vliegveld weten te vinden. Na de wedstrijd werden we getrakteerd op een spectaculaire demonstratie DLG vliegen welke door Gerard van Gerven was georganiseerd. Onder leiding van niemand minder dan de wereldkampioen gaven een viertal vliegers een zeer indrukwekkende demo. Verder hebben ze ons wat dieper met de materie en techniek kennis laten maken. Uitslag van de groepswedstrijd is 1:Wim Mostard; Evert Kraaijkamp en Jos de Laat, 2:Geertjan van Berloo; Christ van Gerven en Gerard van Gerven, 3:Stef van de Heijden; Peter Gordijn en Robert Biemans. De volledige uitslag staat onder de knop standen

Klik op foto's voor vergrotingen

12-04-2018: Tijdens het maaien in de namiddag komt Edwin op het veld niet verwacht dat ik aan het maaien was, met twee vliegtuigen. Zijn zwaluw en een dubbeldekker in moderne uitvoering genaamd Tomahawk in epo (schuim ).

Toch een bijzonder kistje met elektro EDF Ducted Fan aandrijving.De zwaluw had een stabiel vliegbeeld, hij moet er echter aan wennen dat de lipo beperkte energie heeft en zonder motor niet gemakkelijk vliegt.
(tekst en foto's Jan van Stratum)

11-04-2018: Vanmiddag heeft Wim Mostard de Cessna van Henk Voorvelt ingevlogen. Het is het eerste toestel dat Henk zelf heeft gebouwd dus voor hem best een spannende gebeurtenis. Het invliegen verliep probleemloos zonder dat er veel getrimd hoefde te worden. Ook de elektromotor had ruim voldoende vermogen. 

                                                              Eigenaar en testpiloot op de achtergrond

10-04-2018: Vandaag was het de beurt aan Jan Thomassen om zijn zwaluw in te vliegen. Het was de vijfde in de rij die met succes het luchtruim heeft gekozen.

31-03-2018: Ook de vierde zwaluw heeft vanmiddag het nest verlaten. Dit keer was het die van Christ een prachtige boerenzwaluw die ook nog eens perfect is afgewerkt.

De voorzitter in actie

26-03-2018: Christ land met zijn Big Lift in de sloot. De eerste vlucht van dit jaar verliep alles behalve soepel omdat zijn motor tijdens de vlucht afsloeg op een ongelukkig moment en hij zijn Big Lift in de sloot zag verdwijnen.

21-03-2018:

Vanmiddag heeft de derde zwaluw het luchtruim gekozen. Dit keer was het de zwaluw van Henk Voorvelt die wel een heel gewaagde kleurstelling heeft gekozen. Het heeft een beetje weg van een kruising tussen een goudvink en een roodborstje.

14-03-2018:

Grad Kuipers is de tweede deelnemer uit het project die zijn zwaluw heeft ingevlogen.

Ook de Eurofighter van Grad is vanmiddag door Willie van de Elzen ingevlogen. Een leuk winter project dat aangedreven wordt door een ducted fan en voorzien is van een intrekbaar landingsgestel. Het geheel is opgebouwd uit Depron.

10-03-201:

Gerard van Gerven heeft gisteren sinds lange tijd weer een aantal DLG vluchten gemaakt. Het is een specifieke tak van zweven die leuk is om naar te kijken. 

05-03-2018:

Jan van Stratum heeft vanmiddag als eerste zijn zwaluw ingevlogen. Bij de eerste vlucht bleek de trim van zijn hoogteroer verkeerd om te werken, na deze gecorrigeerd te hebben vloog hij zoals een echte zwaluw. 

22-02-2018:

Gisteren heeft de pechduivel voor de eerste keer toegeslagen dit jaar. Het was bij Henk Voorvelt die de controle over zijn Calmato verloor en vervolgens zijn toestel in de grond zag verdwijnen.

22-02-2018:

Ook Sadi had pech met zijn MXSR, eerst verloor hij een wiel en vervolgens de helft van zijn uitlaat. Gelukkig kon hij wel een geslaagde landing maken op een wiel. De uitlaat heeft hij terug gevonden, maar het wiel was onvindbaar.

18-02-2018:
Wilfred heeft zijn gerepareerde
Piper PA-18 super cub weer ingevlogen.

 

Na de reparatie is de piper voorzien van een nieuwe twee cilinder 30cc benzine boxer motor. Verder heeft de kist landings flaps gekregen en vliegt als een echte Piper , gemoedelijk en strak .

 

10-02-2018:

Afgelopen week heeft Sadi een paar keer met zijn Turbo Raven gevlogen. De eerste dag had zijn 30cc benzine motor er geen zin in en moest hij onverrichter zaken weer huiswaarts. De dag erop heeft hij echter een paar schitterende vluchten gemaakt.

06-01-2018:

Dat het houden van een Nieuwjaars receptie niet bij voorkeur in een luxe omgeving met verwarming hoeft plaats te vinden heeft gisterenavond de evenementencommissie laten zien. Onder het genot van een borrel en de nodige hapjes ontstond al snel een gezellige sfeer rond de grote vuurkorf die op het terras stond. Ook binnen was het een drukte van jewelste, want veel leden hadden toch de moeite genomen om naar het clubhuis te komen. Het geheel was leuk versierd met sfeerverlichting en voorzien van een muziekje. Complimenten voor de evenementencommissie voor de zeer geslaagde avond.

 

24-12-2017:  Jan van Stratum heeft de kerstdagen weer op zijn eigen ludieke manier ingevlogen. Dit keer kwam hij op het veld met een electrozwever die voorzien was van een lange sleep van gekleurde led verlichting. Een schitterend gezicht vooral toen de duisternis inviel.